Bøger
Fra service til samskabelse
Samskabelse handler om samarbejde. Mellem det offentlige og borgeren. I dag er samskabelse blevet en del af, hvordan man arbejder med velfærd ud fra en anerkendelse af, at borgeren bør være et aktivt led i det offentliges bestræbelser.
Samtidig kommer borgerne med en lang række initiativer, da de ønsker at være aktører i at skabe deres egen velfærd.Fra service til samskabelse svarer på spørgsmålet om, hvilke konsekvenser samskabelse har for vores samfund.
Bogen beskriver begrebet, og hvordan man håndterer de komplekse problemer, der præges af vores opfattelse af nutidens velfærd. Samtidig klæder den læseren på til at arbejde med samskabelse i det offentlige, både som borger, medarbejder og leder.
Sagt om Fra service til samskabelse
“En bog, der på forbilledlig vis kombinerer abstrakt tænkning om en anderledes måde at anskue vores fælles velfærd på med en ret jordnær forholden sig til den virkelighed, der findes derude i kommunerne.
Forfatteren er rundet af en praksisviden, der kvalificerer hans måde at provokere til en anderledes måde at løse opgaverne på. Han lægger ikke skjul på, at det er svært og har en god måde at sætte et spejl op for os praktikere.
En bog, der kortfattet samler de vigtigste pointer, faldgruber og udfordringer, og også anviser konkrete nye veje”
Jytte Bræmer
– Lektørudtalelse fra bibliotekerne
“Dejligt og vigtigt tema du skriver om (…) Du ved helt åbenlyst virkelig meget om temaet. Og det er fedt at du insisterer på at være med til at udvikle temaet. ”
Vibe Klarup – Hjem til alle alliancen
“Samskabelse er et ord, som kastes meget rundt i øjeblikket. Derfor er det så dejligt, at Nis bruger tid på at opklare hvad samskabelse ikke er. Bogen inspirerer til handling, og til at kommune og civilsamfund går hånd i hånd, når fremtidens velfærdslæsninger skal defineres. Når du har læst bogen, vil du forstå, hvordan du kan opnå et langt højere udbytte af at stille dig åben. Åben ift. at definere problemer såvel som løsninger, men også åben ift. at uddelegere ansvar og inkludere nye parter i opgaveløsninger, for at opnå en langt bedre velfærdsløsning end tidligere.”
Matilde Svanegaard
– Leder af frivilligcenter Nyborg
“Nis har begået en let tilgængelig bog, der får en til at reflektere over egen praksis, når man sidder midt i samspillet mellem kommune og civilsamfund. ”Fra service til samskabelse – vejen til meningsfuld velfærd” tager dig med rundt i alle afkroge af samskabelses-tankegangen og udfordrer dig som praktiker på en god og velovervejet måde. Bogen er god at tage frem, når man selv er i gang med at planlægge og gøre sig tanker om en samskabelsesproces, for den stiller alle de gode spørgsmål, der skal overvejes og gennemtænkes, inden processen går i gang.”
Malene Lund Grindsted
– Specialkonsulent voksen- og
sundhedssekretariatet Fredericia Kommune
Plads til deltagelse
Den danske velfærd udfordres i disse år, og et spørgsmål, vi ikke kommer udenom at stille os selv, er, hvordan vi udvikler velfærden så den bliver bæredygtig og meningsfuld – også på længere sigt. En udvikling der i stigende grad afhænger af borgerens deltagelse.
I Plads til deltagelse – en introduktion til kommunal samskabelse giver Nis Grønager Madsen inspiration til de kommuner og organisationer, der ønsker borgerinddragelse og samskabelse, ligesom han udpeger de præmisser, man skal være sig bevidst, nå¨r man arbejder med samskabelse.
Bogen er en introduktion, der er skrevet i et enkelt og levende sprog. Og med sine mange eksempler fra kommunal praksis koblet med humor og underfundighed bliver bogen aldrig kedelig.
Sagt om Plads til deltagelse
”Jeg havde en virkelig god aften i går i samvær med din bog – foruden at have nogle kanonrelevante pointer, så er den også både vidende og forbilledligt tydeligt skrevet. Da jeg nåede til fortællingen om skilte og Tårsfærgen, kunne jeg selvfølgelig ikke lade være med at sprutte af grin.
Meget brugbare refleksioner og anvisninger, som jeg kan forestille mig, rigtigt mange vil få glæde af.”
Søren Friis Møller, PhD, BA, MMD, Ekstern Lektor
– Department of Management, Politics and Philosophy, CBS
”En nem lille sag at komme igennem, men ganske tankevækkende. Jeg synes, at du har nogle vinkler med, som jeg ikke er stødt på tidligere, når jeg har hørt tale om medborgerskab og samskabelse.”
Margrethe Cæsar Bjerg, Konsulent
– Esbjerg Kommune
”Bogen kan helt sikkert anbefales.”
Hanne Kallesøe, Chefkonsulent
– University College Lillebælt
”Meget inspirerende, skarp i grundidé og essens og overordentlig brugbar. Ikke alene til samskabelse med borgere og civilsamfund, men i lige så høj grad i samskabelsesprocesser med andre faggrupper og sektorer. På den vis talte din bog lige ret ind i det, jeg også har arbejdet med i dag – da jeg blev færdig med at læse! Glæder mig til at dele den med mine kolleger.”
Marie Louise Holstein, Fuldmægtig
– Sundhedsstyrelsen
”Det er en fin bog, skrevet i et flydende sprog og bagefter kan den bruges som opslagsbog.”
Karen Marie Fiirgaard
– Ledersupervision